Loading...
 
210 6545243
 
ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ COVID-19 Registry
24/02/2021

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η πανδημία COVID-19 αποτελεί μια εξελισσόμενη κρίση που απειλεί την υγεία του πληθυσμού, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων. Πολλοί ασθενείς που πάσχουν από ρευματικές παθήσεις, ιδίως όσοι λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα ή έχουν προσβολή οργάνων, βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο από τη λοίμωξη COVID-19.

Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να γίνει κατανοητή η πορεία και η έκβαση της COVID-19 στους ρευματολογικούς ασθενείς, είτε βρίσκονται σε θεραπεία με γλυκοκορτικοειδή, συμβατικά DMARDs ή στοχευμένες θεραπείες είτε όχι. Αυτό θα βοηθήσει τους ρευματολόγους να παρέχουν αποτελεσματικότερες συμβουλές και φροντίδα στους ασθενείς τους.

Η EULAR έχει δημιουργήσει μια διαδικτυακή βάση καταγραφής ασθενών με ρευματικές παθήσεις και COVID-19 (EULAR - COVID-19 Database) στο οποίο μπορούν οι Ευρωπαίοι ρευματολόγοι να καταχωρήσουν με ανωνυμοποιημένο τρόπο τα κρούσματα COVID-19 σε ασθενείς τους.

Για διευκόλυνση των Ελλήνων Ρευματολόγων η ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ έχει μεταφράσει στα ελληνικά τόσο το πρωτόκολλο της καταγραφής, όσο και τη φόρμα αναφοράς περιστατικού τα οποία έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της (https://ere.gr/1169/newsid1170/505).

Καλούμε τους Έλληνες Ρευματολόγους να συνεισφέρουν δεδομένα από ασθενείς τους με φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις και λοίμωξη COVID-19 χρησιμοποιώντας την παραπάνω φόρμα της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ, ώστε να δημιουργηθεί το εθνικό Eλληνικό αρχείο, τα δεδομένα του οποίου θα μπορέσουν στη συνέχεια να συγχωνευθούν και με αυτά των υπόλοιπων Eυρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια του μητρικού αρχείου της EULAR.
Επισημαίνεται ότι οι συνάδελφοι που θα συμμετάσχουν στην καταγραφή με περισσότερα από 5 περιστατικά θα συμπεριληφθούν στους συγγραφείς των ανακοινώσεων και τυχόν δημοσιεύσεων που θα προκύψουν από την ανάλυση των ελληνικών δεδομένων.

Οδηγίες για τη συμπλήρωση και αποστολή της φόρμας θα βρείτε εδώ.

Αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση και συνεισφορά σας.

 

Επιστημονική Ενημέρωση

Σημαντικό επιστημονικό υλικό για την συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση των επιστημόνων υγείας.

Επιστημονικό Υλικό

Σημαντικό επιστημονικό υλικό, webinars, παρουσιάσεις, video, κείμενα συνεχιζόμενης ρευματολογικής εκπαίδευσης.

Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση

Δείτε αναλυτικά τις Επιστημονικές Εκδηλώσεις και τα Συνέδρια της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ.

Εξελίξεις στη Ρευματολογία

Επιλογή από πρόσφατες δημοσιεύσεις της διεθνούς βιβλιογραφίας.

Πρόσβαση στα διεθνή περιοδικά

Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρία, στα πλαίσια των υπηρεσιών που προσφέρει στα μέλη της, εξασφαλίζει την πρόσβαση σε ηλεκτρονικά περιοδικά που σχετίζονται με την Ρευματολογία.

Developed by LogicOne